Verksted i kreativ dans
Med inspirasjon fra omgivelsene
Tilbakemeldinger
VKD, lengde 1 dag, 5 x 45 min,
Brandbu ungdomsskole
​
*
​
Fra: Kari-Louise Johnsen karjohn@granskole.no
Emne: Lærervurdering BUS
Dato: 28. september 2016 kl. 14.39
Til: hmoum@online.no
​
Hei,
her kommer mine tanker om opplegget "Kreativ dans".
I utgangspunktet var jeg noe skeptisk til opplegget. Jeg så for meg at det kunne bli noe kaotisk og for "fritt" for elevene, slik at de ikke visste hvordan de skulle angripe oppgavene. Hele opplegget hørtes litt "svevende" ut.
En hel dag med dans hørtes også mye ut.
​
Jeg synes det er hyggelig å kunne si at jeg ble positivt overrasket over opplegget. Det var klare rammer med konkrete oppgaver, og dagen var delt inn i passe lange bolker (noe inne, noe ute). Opplegget gir trening i samarbeid, selvstendig tenkning og det å lære seg å ha tillit til andre, i tillegg til at elevene får uttrykt seg selv med dans.
Det er positivt at det både er en kvinnelig og en mannlig danser, som kan være rollemodeller for våre elever (viser at det ikke bare er jenter som danser).
Takk for et hyggelig besøk!
Hilsen Kari-Louise Johnsen (10. trinn)
​
​
​
​
​
​
​
VKD, lengde 1 1/2 dag,
Refstad skole
​
*
​
Fra: Iselin Aartun <iselinaartun@gmail.com>
Emne: tilbakemelding på VKD
Dato: 31. januar 2017 kl. 17.41.45 CET
Til: Helle Levang Moum <hmoum@online.no>
Hei,
her kommer tilbakemelding fra oss på Refstad skole:
Vi er et stort trinn med 4 klasser, og det var dermed litt utfordrende å planlegge verksted fordelt på flere dager. Vi valgte å dele trinnet i tre grupper, og instruktørene klarte fint å håndtere disse gruppe på ca 30 elever. Det var positivt å få observere egne elever mens de styrte aktivitetene, det lærte vi mye av. Elevene syntes det var spennende med dansere utenfra, og viste stor respekt for dansernes kompetanse, innspill og utfordringer.
VKD ble gjennomført med én hel dag (oppstart inne på musikkrom, siste del i skogen) samt én kroppsøvingsøkt i idrettshall (to dager senere). spennende å variere mellom miljøer ute og inne.
Jeg synes VKD er en god metode for å utvide elevenes forståelse av hva dans er. Med fokus på kreativitet, skaperglede og samarbeid kan bevisstheten om dans som kommunikasjon økes. Ved å bruke skogen som ramme, ble det mer fokus på dans som samspill, heller enn scenekunst. Dette synes jeg fint passer med formålet med kroppsøvingsfaget. Ekseprimentering med ulike bevegelsesformer kan trekkes inn i videre arbeid med dans i både musikk- og kroppsøvingsfaget.
VKD kan også være en fin måte å jobbe med klassemiljø, fordi elevene må jobbe aktivt med å ta imot alle ideer, lytte til alle på gruppa, og sammen skape et produkt. Her utfordres elevene til å gå ut av komfortsonen og prøve noe nytt. Opplegget i VKD er åpent og kan tilpasses de ulike gruppenes forutsetninger, og de trenger ingen forkunnskaper eller ferdigheter i dans fra før.
Vi hadde fine dager med verksted i kreativ dans, og anbefaler opplegget videre!
Mvh Iselin Aartun, Refstad skole (7.trinn)
VKD, lengde 3 dager
Bjølsen skole
​
*
​
Fra: Hege Mee Ree Mosland
Dato: 05.06.2018
​
I januar 2018 hadde Bjølsen skole besøk av dansekunstnerne Alexander S. L. Aarø og Helle L. Moum. Sammen med dem gjorde 6. og 7. trinnet 3-dagers Verksted i kreativ dans, hvor de hadde fokus på å uttrykke seg selv (i bevegelse, muntlig og skriftlig). De jobbet selvstendig og i grupper og brukte skogen som inspirasjon til å lage bevegelser.
​
Vi syns at det var god kvalitet på VKD og elevgruppa responderte veldig godt på opplegget. Det som var spennende var oppdagelsene vi gjorde om elevene. Spesielt de faglig svake elevene kom frem på en annen måte enn tidligere og ble tydeligere. Dette kom særlig til syne f.eks i skriveoppgavene, hvor tekstene de skrev overrasket oss. Det var tydelig at det som kom fram hos elevene var et resultat av arbeidet til lederne av verkstedet. De var veldig ivaretakende som voksne og hadde høy kompetanse og profesjonalitet som ledere. De skapte en trygghet i elevgruppa og som et resultat av det føltes det trygt for oss lærere å overlate elevgruppa til lederne på verkstedet.
​
Hege Mee Ree Mosland (6. trinn)